MNB, szeptember

Még alacsonyabbak a lakáshitelkamatok

A szeptemberben megkötött lakáscélú forinthitel szerződések átlagos hitelköltség-mutatója 6,72 százalékon állt.

2014.10.31 08:53MTI

Szeptemberben tovább csökkent a lakáscélú forinthitelek átlagos hitelköltsége és emelkedett az új hitelszerződések összege is, ugyanakkor emelkedett a szabadfelhasználású jelzáloghitelek és a személyi kölcsönök kamata - jelentette pénteken a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

A szeptemberben megkötött lakáscélú forinthitel szerződések átlagos hitelköltség-mutatója 6,72 százalékon állt, 8 bázisponttal az augusztusi szint alatt és 240 bázisponttal alacsonyabban az egy évvel korábbi szintjénél.

A múlt hónapban megkötött szerződések értéke 25,1 milliárd forintra emelkedett az augusztusi 23,3, és a tavaly szeptemberi 15,4 milliárdról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.