5+1+1 év

15 bankkal, másfél milliárd dolláros hitelszerződést kötött a Mol

A formáját tekintve hitel klubhitelnek felel meg, melyet a Mol legfőbb partnerbankjai biztosítanak.

2014.10.31 08:02MTI

Tizenöt bankkal 1,55 milliárd dolláros rulírozó hitelszerződést kötött a Mol csütörtökön - jelentette be éjfélkor az olajtársaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Az új forrással a vállalat refinanszírozza a 2014 szeptemberében lejárt 500 millió euró összegű rulírozó hitelkeretet valamint a 2013 áprilisában kötött 545 millió dollár összegű rulírozó hitelkeretet.

A hitelszerződés két koordinátora a Crédit Agricole Corporate and Investment Bank és az ING Bank NV, az ügynöki szerepet a Bank of America Merrill Lynch látja el.

A formáját tekintve hitel klubhitelnek felel meg, melyet a Mol legfőbb partnerbankjai biztosítanak - közölte az olajtársaság.

A hitelszerződés 5 éves futamidejű és további 1+1 évvel meghosszabbítható, hitelösszeg dollárban és euróban is lehívható. A szerződés kondíciói, beleértve a 115 bázispontos kamatfelárat, a Mol szerint rendkívül versenyképes feltételeket biztosítanak a cég számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.