BÉT

Nem egyeznek a pénzügyi szakértők

Eltérően látják a keddi kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) a nyilatkozó piaci szakértők.

2014.10.28 09:00MTI

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője alacsony forgalom mellett, vegyes irányú elmozdulásokra számít a magyar tőzsdén. A szakértő úgy véli, a gyengülő rubel negatívan hat majd a Richter-papírok árfolyamára, míg a pozitív európai piaci hangulat kedvező irányba módosítja az OTP-részvények árát, valamint az elemző szerint megáll a hétfői esés a Magyar Telekomnál.

Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház Zrt. határidős üzletkötője ugyanakkor a pozitív nemzetközi hangulat eredményeként enyhe emelkedést vár a budapesti értéktőzsdén. Az üzletkötő szerint, mivel a gyorsjelentési szezon közepén vagyunk, a napi események befolyásolják a kereskedés irányát, például az amerikai fogyasztói bizalmi index.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 168,49 pontos, 0,97 százalékos csökkenéssel, 17 129,75 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 4,8 milliárd forint volt. A Mol ára 75 forinttal, 0,64 százalékkal 11 640 forintra csökkent, 349,7 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények 4 forinttal, 0,10 százalékkal 4034 forintra erősödtek, forgalmuk 1,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 1,20 százalékkal 330 forintra esett, forgalma 412,0 millió forint volt. A Richter 104 forinttal, 2,74 százalékkal 3689 forintra gyengült, forgalma 1,8 milliárd forintot ért el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.