1,7 milliárd forint

Flexografikus nyomdagépet kap a nyíregyházi papírgyár

Az üzemben jelenleg évi 100 millió négyzetméter, 55 ezer tonna termék készül. A fejlesztéssel a gyártókapacitás 20 millió négyzetméterrel nő.

2014.10.23 21:30MTI

Több mint 1,7 milliárd forint értékű technológiai fejlesztés keretében flexografikus nyomdagépet kap az osztrák érdekeltségű Dunapack Papír-és Csomagolóanyag Kft. nyíregyházi gyára; ilyen nagyságú géppel egyetlen magyarországi üzem sem rendelkezik, és a kelet-európai térségben is csak egy-két gyárban található hasonló - közölte a nyírségi üzem ügyvezető igazgatója.

Galambos Attila elmondta, hogy a 2,7 millió euró, jelenlegi árfolyamon mintegy 820 millió forint értékű speciális gép 4,5 méter munkaszélességű, három színnyomással képes majd papírdobozokat készíteni.

A nyomdagépet Olaszországban vásárolták, és 18 kamionnal szállítják Nyíregyházára, ahol folyamatosan szerelik össze részeit. A munkálatokkal várhatóan november elején végeznek, és utána a hónap végéig tart a próbaüzem.

Az igazgató kiemelte: az átvételt követően január közepétől már teljes kapacitással szeretnék működtetni a gépet.

Az osztrák Prinzhorn Csoporthoz tartozó, kétszáz dolgozót foglalkoztató, hullámpapír lemezeket és dobozokat gyártó nyíregyházi üzemben 1 milliárd 716,8 millió forint értékű technológiai fejlesztést valósítanak meg 2015. január közepéig. A fejlesztéshez 851 millió forint európai uniós támogatást kapott a gyár.

Az üzemben jelenleg évi 100 millió négyzetméter, 55 ezer tonna termék készül. A fejlesztéssel a gyártókapacitás 20 millió négyzetméterrel nő.

A nyírségi gyárban, ahol az országban egyedül hétrétegű papírtermékeket is készíthetnek, tovább bővül a termékskála, amellyel a piaci pozíciókat tovább erősíthetik, itthon és külföldön egyaránt.

Galambos Attila tájékoztatása szerint a nyíregyházi üzem árbevétele a múlt évben 12 milliárd forint volt, s az idén ettől többet várnak. A jövő évtől pedig az 1,7 milliárdos beruházás eredményeként minden korábbitól nagyobb bevételre számítanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.