Véleményezésre

A Költségvetési Tanács megkapta a jövő évi büdzsé tervezetét

A Költségvetési Tanács (KT) hétfőn megkapta a jövő évi költségvetési törvény tervezetét, a véleményezéssel október 27-28-ra szeretnének elkészülni.

2014.10.20 17:48MTI
freedigitalphotos.net/anankkml

Kovács Árpád, a KT elnöke kiemelte: a jogszabály alapján a Költségvetési Tanácsnak 10 nap áll rendelkezésére, hogy véleményt alkosson a törvényjavaslatról.

"Gyorsítani igyekszünk a véleményezést, október 27-28-ára szeretnénk elkészülni vele" - mondta.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn közölte az MTI-vel, hogy a Költségvetési Tanács (KT) elé terjeszti a központi költségvetés 2015-ös évre vonatkozó tervezetét.

A tárca közleménye szerint az NGM a költségvetés kidolgozásánál arra törekedett, hogy 2015. a banki elszámoltatás éve legyen, és részben ennek köszönhetően több pénz maradjon a családoknál, ezzel is erősítve a nemzetgazdaság számára fontos belső keresletet.

A kormány másik fő célja, hogy nagyarányú bürokráciacsökkentést indítson el Magyarországon, ami az ország gazdasági versenyképességét jelentősen javítja.

A kormány a törvényi előírást betartva legkésőbb október 31-ig beterjeszti az Országgyűlésnek a jövő évi költségvetés tervezetét, ami a benyújtással válik nyilvánossá - tudatta az NGM.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.