Röviden

Magyarországi bankokat minősített le a Fitch

BBB mínuszos minősítése lett a K&H-nak és az Erstének.

2014.10.16 19:17MTI

A nemzetközi hitelminősítő a csütörtök este Londonban bejelentett lépést azzal indokolta, hogy Magyarország esetében - a bankrendszert érintő kormányzati intézkedések miatt - átértékelte a banki és a szuverén kockázatok közötti kapcsolatot. Ennek eredményeként a cég úgy állapította meg a bankszektorbeli kockázati besorolások magyarországi felső határát, hogy azok legfeljebb egy fokozattal haladhassák meg a - jelenleg "BB plusz" szintű, stabil kilátású - magyar államadós-besorolást.

Ennek alapján a Fitch egy fokozattal "BBB mínusz"-ra rontotta a K&H Bank, valamint az Erste Bank Hungary Zrt. hosszú távú adósosztályzatait az eddigi "BBB"-ről. Az új besorolásokra szintén stabil kilátás érvényes.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.