Intel Data Protection Technology for Transactions

Félti banki adatait? Most megnyugodhat (valamelyest)

Az új Intel-technológia a legerősebb biztonságot garantálja a tranzakció elindulásától egészen addig, míg a felhasználó adatait rögzítik a bank szerverén.

2014.10.17 09:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Intel

Az Intel tranzakciós adatbiztonsági megoldása - az Europay, MasterCard és Visa hitelkártya hitelesítése, token-alapú védelme mellett - egy további módja annak, hogy a felhasználók adatai ne kerüljenek illetéktelen kezekbe. A szoftver Intel csipkészleten fut, amely fokozott biztonságot garantál és hozzájárul annak a résnek a bezárásához, ami a POS eszközök és az adatközpontok között tátong. A hardver megoldás egy védelmi funkciókkal ellátott képernyő (protected transaction display, PTD), amely kizárólag akkor lép interakcióba, ha a felhasználó fizikálisan a készülék előtt van, így garantálva azt, hogy semmilyen kémszoftver ne tudjon adatokat letölteni.

Az egyre nagyobb számban előforduló adatlopási esetek miatt egyre bizonytalanabbak a vásárlók abban, hogy a kereskedelmi vállalatok képesek garantálni adataik védelmét, amely gátolja az IoT-alapú (Internet of Things - dolgok internete) technológiák elterjedését. Iparági becslések szerint a vállalatok mintegy 114 milliárd dollárt fordítottak 2013-ban a szoftvervírusos támadások elleni védelemre és ennek ellenére is mégis több tízmillió hitelkártya adata került veszélybe.

Az Intel Tranzakciós Adatvédelmi Technológiája segít csökkenteni a kockázatokat azzal, hogy egy olyan biztonságos csatornát hoz létre, amelyen fizetési engedély kérhető a tranzakciók előtt. Emellett közös biztonsági menedzsment felületet biztosít függetlenül attól, hogy a kereskedelmi cég mely POS szolgáltatóval áll szerződésben. Minden modern hitel- és bankkártyás fizetést támogat, beleértve az Europay, Mastercard és Visa kártyákat, mágnescsíkos- és NFC-olvasókat, valamint a Google Walletet, a Softcardot és az Apple Pay-t.

A technológia az összes Intel processzoron alapuló kiskereskedelmi POS eszközzel kompatibilis, beleértve a táblagépeket is. Emellett kompatibilis az Intel Core második és harmadik generációs, valamint ezt követő csipeket használó készülékekkel, illetve támogatja az Intel Atom Baytrail-T kódnéven futó processzort használó megoldásokat és a jövőben megjelenő Atom processzoros technológiákat.

Nem csupán a kiskereskedelmi szektorban használható. Alkalmazni lehet például repülőtereken az utasok útlevelének ellenőrzésére vagy autóvezetők adatainak ellenőrzésére is.

A kliens szoftver már most, a teljes technológia pedig 2015 első felétől lesz elérhető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.