Jó gyakorlatok, kreatív megoldások

Konferencia a helyi gazdaságfejlesztésről a Kárpát-medencében

A helyi gazdaságfejlesztés jó gyakorlatait, kreatív megoldásait bemutató konferenciát rendez október 16-17-én a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) Budapesten, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

2014.10.16 08:49MTI

Az intézet közleménye szerint az Önfenntartó falu-fenntartható vidék című konferenciasorozat, amelynek ez a negyedik eseménye, sikeres példákon keresztül mutatja be a példaértékű helyi kezdeményezéseket, amelyekkel a gyakran hátrányos helyzetű térségek vagy települések igyekeznek korszerű választ adni társadalmi, gazdasági, környezeti és egyéb problémáikra.

A NSKI alapításától kezdve aktív a helyi gazdaságfejlesztési, önfenntartó falu- és vidékkutatások területén, különös tekintettel azok határon túli kiterjesztésére - olvasható a tájékoztatásban. Az intézet kiemelt célja az ezen a területen végzett tudományos vizsgálatok és az adaptálható jó gyakorlatok bemutatása.

A konferencián bemutatkozik többek között a Pro Lecsó program, amely a leghátrányosabb helyzetű térségekben segít alapvető zöldségek termesztésében, Kárpátaljáról eljön a Pro Agricultura Carpatica Alapítvány, továbbá több olyan jó példát ismerhetnek meg a konferencia résztvevői, amikor a térségbeli termelők összefogása vezetett eredményre: ilyen az erdélyi Székelygyümölcs mozgalom, vagy a Tolna megyei Völgység Kincse Gyümölcsfeldolgozó Szociális Szövetkezet példája.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.