Budapesten

EuroFinance: 650 nagyvállalat képviselői tanácskoznak a vállalati pénzügyekről

A konferencia fő témája, hogyan tudják az adott vállalati és pénzügyi szervezetek, intézmények, nagyvállalatok előnyükre kihasználni az innovációból eredő változásokat .

2014.10.15 09:46MTI

Szerdától három napon keresztül 650 nagyvállalat mintegy kétezer közép- és felsővezetője vesz részt a Budapesten megrendezett EuroFinance konferencián a Hungarian Treasury Club rendezésében, a tanácskozás a vállalati pénzügyi szektor egyik legnagyobb rendezvénye a világban.

A konferencia fő témája, hogyan tudják az adott vállalati és pénzügyi szervezetek, intézmények, nagyvállalatok előnyükre kihasználni az innovációból eredő változásokat, és hogyan tudnak alkalmazkodni a külső körülmények átalakulásához.

A konferenciát beharangozó honlap szerint a technológiai fejlődés nagy kihívást jelent, a szabályozói környezet változása még a legjobban felkészült vállalati, banki pénzügyi osztályokat is váratlanul érheti. A globalizáció és az új üzleti modellek megjelenése bővíti az ügyfelek és a szolgáltatások lehetséges körét, de egyes vállalatokat romba is dönthet.

A konferencián foglalkoznak majd az adózási környezet változásával, a nemzetközi devizakereskedelem újraszabályozásának hatásaival, a pénzügyi alapok helyzetével, a származékos pénzügyi termékek, az úgynevezett derivatívak kereskedelmének szigorításával, illetve az elektronikus bankszámlakezelés fejlesztéseivel.

A konferencia visszatérő gondolata, hogy a technológiai változások és a globalizáció átformálja a vállalatok életét, a politikai és társadalmi rendszereket. Az innováció folyamatosan zajlik, amint kialakul egy működőképes üzleti modell, rögtön fel kell készülni, hogy már érkezik a következő.

Emiatt is fontos a vállalati vezetőknek megvizsgálni, hogy milyen szerepe van a fenntartható fejlődésnek a vállalatok életében. Például az a mód, ahogy a vállalatok kiszámolják várható pénzügyi eredményeiket idejétmúlttá válhat a külső körülmények változásával. A mostani környezetben nehéz bármit is pontosan előre jelezni, de a makrogazdasági folyamatok ismerete nélkül nem lehet előre tervezni. A konferencián foglalkoznak majd a 2015-ben várható gazdasági változásokkal és a szabályozási környezet módosulásával is - olvasható a konferencia honlapján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.