Szerdán

Sztrájkolnak a német mozdonyvezetők

A DB figyelmeztetett, hogy a munkabeszüntetés a helyközi és távolsági járatok mellett a városi gyorsvasutak (S-Bahn) hálózatát és a teherfuvarozást is érinti.

2014.10.15 08:55MTI

Németországban szerda délutántól ismét sztrájkolnak a mozdonyvezetők, a vasúti közlekedésben nagy fennakadásokkal kell számolni.

A Deutsche Bahn (DB) vasúttársaság mozdonyvezetőit képviselő szakszervezete (GDL) szerda délután 14 órától csütörtök hajnali 4 óráig hirdetett sztrájkot.

A DB figyelmeztetett, hogy a munkabeszüntetés a helyközi és távolsági járatok mellett a városi gyorsvasutak (S-Bahn) hálózatát és a teherfuvarozást is érinti, késések és járatkimaradások a vasúti közlekedés valamennyi területén előfordulhatnak.

A mozdonyvezetők érdekképviselete egyebek között 5 százalékos béremelést követel a munkaadótól, és szorgalmazza a heti munkaidő csökkentését két órával. A követelések nyomatékosítására a múlt héten kedden kilencórás sztrájkot szerveztek, aminek következtében a vasúti közlekedés rendje csak másnap állt helyre, szeptember elején pedig két alkalommal tartottak háromórás figyelmeztető sztrájkot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.