Média

A CEMP-hez kerül a Port.hu kiadója az LS Média Network

A Közép-Európai Média (CEMP) csoport megvásárolta és médiaportfóliójába illeszti a Libri-Shopline média üzletágát, a PORT, a Fidelio és a Bóbita kiadványok, valami számos márkamagazin kiadásával foglalkozó LS Média Networköt.

2014.10.14 07:18MTI

A CEMP közleménye szerint a CEMP az LS Media Network Kft. 100 százalékos tulajdonrészének megvételével jelentős lépést tett pozíciójának megerősítésére az internetes tartalomszolgáltatás területén. A CEMP - amely az Index.hu tulajdonosa is - a most vásárolt kulturális kiadványok segítségével a hír- és gazdaság profilú internetes kiadványok mellett a kulturális tájékoztatásban is a legerősebb hazai szereplők közé került.

Az eladó, a Libri Kft. - amely a Libri-Shopline leányvállalata - a tranzakciót a társaság korábbi beszámolójában szereplő könyvszerinti érték közeli áron hajtja végre, így a médiaüzletág eladása a cégcsoport értékére és a Libri-Shopline Nyrt. részvényeinek értékelésére semleges hatású - írták.

A közlemény szerint az eladás nem érinti a Libri-Shopline és az LS Media Network Kft. közötti stratégiai együttműködést.

A Budapesti Értéktőzsde "T" kategóriájában szereplő Libri-Shopline Nyrt. az SQ Invest és a CEMP csoport közös, többségi tulajdonában van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.