Gazdagmami

Magyar cég nyert fődíjat az európai vállalkozások versenyében

A Gazdagmami Kft. nyerte a zsűri fődíját a Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért nemzetközi döntőjében Nápolyban.

2014.10.03 18:05MTI

Az Európai Bizottság szervezésében a díj 2006 óta jutalmazza a kimagasló teljesítményt nyújtó vállalkozásokat, egyben népszerűsíti a vállalkozói tevékenységet, bemutatja a legjobb gyakorlatokat. Idén 31 ország 58 pályázója közül 22 jelölt jutott a nemzetközi döntőbe - írja az NGM közleménye.

A Gazdagmami Kft. 2008 óta segíti a kisgyermekes anyukákat a vállalkozói ismeretek elsajátításában és a vállalkozásindításban. Ingyenes előadásokkal, kapcsolatépítő estekkel, információs anyagokkal és az évente kiírt "Év anyavállalata" díjjal segít a kisgyermekes édesanyáknak bemutatni a vállalkozásaikat és más édesanyákat is vállalkozásindításra inspirálni - áll a tájékoztatásban.

A cég otthonról, kisgyermek mellől követhető online tanfolyamokat szervez, ahol az anyukák megtalálhatják a megfelelő vállalkozási ötletet és üzleti modellt, valamint elsajátíthatják a piackutatási, online marketing ismereteket. A Gazdagmami Kft. tavaly az Üzletanyu születik című országos turnén 64 vidéki és határon túli településen több mint 5000 résztvevő számára tartott előadásokat, míg tréningeken, konferenciáikon évente átlagosan 2000 anyát képez - ismerteti a minisztérium közleményében.

A kormány számára kiemelten fontos, hogy a nők foglalkoztathatósága a gyermeknevelés mellett is fenntartható legyen, ezért továbbra is cél a 2012-ben megkezdett, a nők munkaerő-piaci helyzetét javító intézkedések továbbfejlesztése, az önfoglalkoztatási képesség és hajlandóság támogatása - olvasható az NGM közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.