Pénzügy-biztosítás

A Vienna Insurance Group tulajdonába került az AXA Biztosító

A VIG magyarországi jelenléte ezzel három biztosítóra növekedett, az anyavállalat célja ugyanis az, hogy több márkanéven legyenek jelen minden piacon.

2014.10.02 00:30MTI

Szerdától Vienna Life Biztosító Zrt. néven, a Vienna Insurance Group (VIG) tulajdonába került a volt AXA Biztosító - jelentette be Peter Höfinger, a VIG igazgatósági tagja szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

A VIG magyarországi jelenléte ezzel három biztosítóra növekedett, az anyavállalat célja ugyanis az, hogy több márkanéven legyenek jelen minden piacon - tette hozzá az igazgatósági tag.

A VIG legrégibb magyar biztosítója az Union, 1996 óta van jelen az országban, élet- és nem élet - kompozit - biztosítóként. Az Erste Biztosító a bank ügyfeleire épít, míg az új Vienna Life a prémium ügyfeleket célozta meg - ismertette a magyar csoport felépítését Lehel Gábor, a Vienna Life Biztosító felügyelőbizottsági elnöke.

A prémium ügyfelek létét bizonyítja az, hogy a Vienna Life egy ügyfelére 300 ezer forint éves díjbevétel jut, ez megegyezik az európai átlaggal - ismertette az adatot Vadas-Földvári Anett vezérigazgató.

A VIG osztrák központú régiós csoport, miután a díjbevételének több mint fele a kelet-közép-európai régióból származik. Az első félévben 5 milliárd euró díjbevételt ért el, ez 3,6 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Az adózás előtti eredménye 290,9 millió euró volt, ez 41,4 százalékkal haladja meg a tavalyi első félévit.

A csoport arra épít, hogy a régióban a GDP növekedése a közeljövőben duplája lesz az nyugat-európainak. Így az egy főre jutó 794 eurós biztosítási díjbevétel is jelentősen emelkedik. Összehasonlításul: a jelenlegi osztrák díjbevétel 1954 euró - ismertette a jövő kilátásait Peter Höfinger.

A múlt évben az Union díjbevétele 33,9 milliárd, az Erste Biztosítóé 15,8 milliárd, míg a Vienna Life-é 11,3 milliárd forint volt. A három biztosító a magyar piac 8 százalékát képviselte az idei első félév adatai alapján.

A Vienna Life életbiztosítási díjbevételének 80 százaléka folyamatos díjas biztosításokból származik. Ez azért előnyös, mert az ügyfelek hosszú távon kötődnek a biztosítóhoz. Ezzel az aránnyal a három biztosítónál 60 százalékosra nőtt a folyamatos díjbevételű biztosítások aránya, amikor a piacon ez kisebb 50 százaléknál - ismertette a további adatokat Lehel Gábor.

Az első félévet 5,8 milliárd forint díjbevétellel zárta a Vienna Life Biztosító, a teljes évre 12,9 milliárd forinttal kalkulálnak - mondta Vadas-Földvári Anett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.