Részvénypiac

Emelkedés vagy csökkenés? - megoszló vélemények

Kissé eltérően látják a keddi kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) a piaci szakértők.

2014.09.30 08:35MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/Pong

Német Sándor, a Buda-Cash Brókerház kereskedelmi igazgató-helyettese az MTI-nek elmondta: enyhe emelkedés lehet kedden, a hangulat inkább pozitív, a forgalom azonban alacsony marad. Az OTP-részvényekre kedvező hatással lehet Orbán Gábornak, a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyekért felelős államtitkárának az a hétfői bejelentése, miszerint csak a lakáscélú és a szabad felhasználású devizaalapú jelzáloghiteleket forintosítják - tette hozzá.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője szerint ezzel szemben inkább a hétfői záró értékén, stagnálással, vagy enyhe csökkenéssel nyithat a magyar börze, amely a világhoz képest erős teljesítményt nyújtott hétfőn. Megjegyezte, hogy a nemzetközi piacokon "nincs pánikhangulat".

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 219,36 pontos, 1,24 százalékos emelkedéssel, 17 838,87 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 6,2 milliárd forint volt. A Mol 190 forinttal, 1,58 százalékkal 12 190 forintra erősödött, 766,0 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 76 forinttal, 1,91 százalékkal 4065 forintra nőtt, forgalmuk 4,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 1,70 százalékkal 359 forintra emelkedett, forgalma 677,5 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 3 forinttal, 0,08 százalékkal 3909 forintra növelte értékét, a részvények forgalma 674,3 millió forintot ért el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.