Nem tudott fizetni

Csődeljárást rendeltek el az ENEFI leányvállalata ellen

Az E-Star Management Zrt. csődeljárás lefolytatása iránti kérelmet nyújtott be a Fővárosi Törvényszékre, amely szeptember 24-ével el is rendelte a társaság csődeljárását.

2014.09.25 23:30MTI
freedigitalphotos.net/anankkml

Az E-Star Management Zrt. azért nyújtott be a kérelmet, mert nem tudott határidőre eleget tenni a romániai pénzügyi hivatal felé fennálló fizetési kötelezettségeinek, így a hitelező felszámolási eljárás megindítására vonatkozó joga megnyílt.

A közlemény szerint az E-Star Management Zrt. mérlegfőösszege 28,2 millió forint, s kötelezettségeinek körülbelül 97 százaléka az ENEFI cégcsoporttal szemben áll fenn. Ezeket a kötelezettségeket a korábbi beszámolóban már konszolidálták - olvasható a közleményben.

A törvényszék a társaságot fizetési haladékban részesítette. A társaság célja, hogy a csődeljárás során csődegyezséget kössön hitelezőivel, biztosítva ezzel a táraság további működését - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.