Rájuk fért nagyon

9 hónap után először csökkent a francia munkanélküliség

Annak ellenére, hogy Francois Hollande államfő legfőbb választási ígérete az volt, hogy megállítja a munkanélküliség növekedését, a munkanélküliek száma két és fél évvel ezelőtti megválasztása óta közel félmillióval emelkedett.

2014.09.25 03:30MTI
freedigitalphotos.net/arztsamui

A France 2 francia közszolgálati televízió híradójának értesülése szerint a munkanélküliek száma 0,3 százalékkal, azaz 11 ezer fővel csökkent augusztusban az előző hónaphoz képest. Erre kilenc hónapi emelkedés után most először került sor.

A köztelevízió úgy tudja, hogy augusztus végén az állást keresők száma 3 413 300 volt. Előző hónapban még 0,8 százalékos volt a növekedés, s újabb rekordot döntött a munkanélküliek száma.

Egy év alatt egyébként 5,5 százalékkal növekedett a munkanélküliség, havonta átlagosan 17 543 fővel. Annak ellenére, hogy Francois Hollande államfő legfőbb választási ígérete az volt, hogy megállítja a munkanélküliség növekedését, a munkanélküliek száma két és fél évvel ezelőtti megválasztása óta közel félmillióval emelkedett.

A köztévé szerint a kedvező augusztusi adatok miatt a kormánynak még nincsen igazán oka az örömre, a tendencia megfordulásáról egyelőre nem lehet beszélni, miután az augusztusi adatok a nyári szabadságolások miatt nem számítanak igazán jelzésértékűnek.

Ezenkívül a francia statisztikai hivatal (Insee) éppen kedden erősítette meg az augusztus 14-én közölt első becslését, miszerint az első és a második negyedévben is stagnált a gazdaság, ami hosszú távon nem segíti a munkanélküliség tényleges csökkenését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.