3 milliárd eurós üzlet

Kivásárolja a Siemenst közös vállalkozásukból a Bosch

A Robert Bosch GmbH német technológiai konszern 3 milliárd euróért kivásárolja a Siemens AG 50 százalékos tulajdonrészét a Bosch Siemens Hausgeräte GmbH (BSH) vállalatból.

2014.09.23 02:30MTI
freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Az ügylet lezárására az illetékes hatósági engedélyek megszerzésével 2015 első felében kerülhet sor.

A BSH a Bosch 100 százalékos leányvállalataként működik tovább, de a szerződés értelmében Siemens márkanév alatt is forgalmazza majd termékeit - tájékoztatta hétfőn az MTI-t a Robert Bosch Kft.

A Robert Bosch GmbH és a Siemens AG 1967-ben hozta létre a Bosch Siemens Hausgeräte GmbH (BSH) vállalatot háztartási gépek gyártására 50-50 százalékos tulajdoni részesedéssel.

A BSH 50 ezer alkalmazottal 10,5 milliárd eurós forgalmat bonyolított tavaly és öt százalék körüli üzleti eredmény kulcsot ért el.

A BSH háztartási berendezéseket, sütőket, mosogató- és mosógépeket, hűtőszekrényeket, illetve kávéfőzőket, vízmelegítőket, vasalókat és egyéb más háztartási kisgépeket gyárt. A vállalat 13 országban 41 üzemmel rendelkezik, és forgalmának 80 százalékát külföldön termeli ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.