Javul a versenyképesség

Elkészült a közlekedésfejlesztési stratégia

A stratégia a magyar közlekedési infrastruktúra fejlesztésen keresztül, a gazdasági folyamatokat hatékonyan kiszolgálva, javítja az ország versenyképességét.

2014.09.18 11:50MTI
freedigitalphotos.net/anankkml

Elkészült a Nemzeti Közlekedési Infrastruktúra-fejlesztési Stratégia, amelyet a kormány már el is fogadott - közölte a Nemzeti fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedésért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten egy szakmai konferencián, az Urbania21 Szakkiállításon.

Becsey Zsolt aláhúzta: a stratégia a magyar közlekedési infrastruktúra fejlesztésen keresztül, a gazdasági folyamatokat hatékonyan kiszolgálva, javítja az ország versenyképességét. Emellett segíti az emberek jó színvonalú mobilitását.

Felhasználja a kutatás és fejlesztés, valamint az innováció eredményeit azért, hogy a kitűzött célokat fenntartható módon lehessen megvalósítani - tette hozzá.

Kifejtette: a stratégia támogatja a 2014-2020 közötti uniós költségvetési ciklus magyar közlekedési projektjavaslatait, az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Programot is. Ez utóbbi brüsszeli jóváhagyásra vár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.