Kisalföld

Januárban indul a gönyűi kikötőfejlesztés

A német-osztrák Wuppermann cég 30 milliárd forintból építene évi 300 ezer tonna acélt feldolgozó galvanizáló üzemet, 170 munkahelyet teremtve ezzel.

2014.09.15 20:30MTI

Januárban indulhat és jövő novemberre be is fejeződhet a Győrhöz közeli Gönyű kikötőjének 6,5 milliárd forintos fejlesztése - írja hétfői számában a Kisalföld.

A 95 százalékban uniós forrásból finanszírozott fejlesztés részeként öt, hajók ki- és berakodására alkalmas partfalat alakítanak ki, valamint a partig meghosszabbítják a létesítmény vasúti iparvágányait. Ezt követően költözhet a területre a német-osztrák Wuppermann cég, amely 30 milliárd forintból építene évi 300 ezer tonna acélt feldolgozó galvanizáló üzemet, 170 munkahelyet teremtve ezzel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.