Megemelték a keretösszeget

Már 1270 fiatal gazda kaphat támogatást

A fiatal gazdák vállalkozás-indításának támogatását szolgáló keretösszeget 4,5 milliárdról 15 milliárd forintra emelte a kormány, így összesen 1270 ifjú gazda kaphat támogatást.

2014.09.12 15:20MTI
freedigitalphotos.net/anankkml

A kormány honlapján olvasható tájékoztatás szerint a 2007–2013 közötti programozási időszakhoz kapcsolódó vidékfejlesztési program keretében 2014 májusában negyedik alkalommal hirdették meg a fiatal gazdák induló támogatását.

A támogatás keretösszege eredetileg mintegy 4,5 milliárd forint volt, amelynek jelentős megemeléséről született döntés. Ennek értelmében a teljes támogatási összeg több mint 15 milliárd forint, amely minden eddiginél nagyobb támogatást jelent.

A közlemény szerint jelenleg zajlik a támogatói döntések előkészítése a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH). A támogatásra azok a 18 és 40 év közötti ifjú gazdák jelentkezhettek, akik először kezdenek gazdálkodni mezőgazdasági üzem vezetőjeként, megfelelő szakmai tudással, végzettséggel rendelkeznek, és vállalják, hogy gazdaságukat legalább 5 évig egyéni vállalkozóként vezetik.

A támogatás az ifjú agrárszakemberek vállalkozásának elindításához, a birtokstruktúra átalakításához, a mezőgazdaságban dolgozók korösszetételének javításához, valamint a vidék népességmegtartó erejének növeléséhez járul hozzá.

Közölték azt is, hogy a támogatás elnyerői a korábbiakhoz képest könnyebben teljesíthető feltételekkel számolhatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.