Augusztusban

Rekordforgalmat regisztrált a schwechati reptér

Rekordforgalma volt augusztusban a bécsi Schwechat reptérnek, csaknem hatvan éve nem fordult meg ennyi turista az ausztriai repülőtéren egy hónap alatt - olvasható a Vienna Airport közleményében.

2014.09.12 10:57MTI
Forrás: youtube.com

Augusztusban 2 275 933 utas érkezett és indult Bécsből: 4,1 százalékkal volt magasabb a reptér forgalma, mint előző év augusztusában. A számok azért is kiemelkedőek, mivel 1954, vagyis a reptér civil légiközlekedésének megindulása óta nem volt ennyi utasa a schwechati reptérnek egy hónap alatt.

Schwechat forgalmi statisztikájából kiderül, hogy idén augusztusban ugyan az átszálló utasforgalom - több mint hétszázezer utazó - három százalékkal csökkent az előző év hasonló időszakához képest, az érkező és induló utasok száma viszont 7,2 százalékkal nőtt, másfél millió utasra.

A reptér idén augusztusban 22 090 tonna rakományt mozgatott, ami 11,7 százalékos növekedés az előző év ugyanezen hónapjához képest. Az idén szeptemberig a bécsi reptéren 175 ezer tonna rakomány fordult meg, 7,6 százalékkal több a 2013-hoz képest.

Nyolc hónap alatt 15 millió utazó fordult meg a bécsi reptéren, amelyből csaknem 4,5 millió volt átszálló: 6,6 millióan tartottak Európába, 1,4 millióan Európa keleti és 5,2 millióan Európa nyugati részébe. Tavaly 6,5 millió Európába tartó turista közül Kelet-Európába (1,45 millió) többen, Nyugat-Európába pedig kevesebben (5 millió) utaztak, mint az idén.

Az idén augusztusban 185 ezer Kelet-Európába utazót regisztráltak, ami elmarad a tavalyi kétszázezres utasszámtól, míg a Nyugat-Európába tartók száma idén augusztusban 751 ezerről 784 ezerre nőtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.