Középpontban a magyar élelmiszerek

Elstartolt a IX. Coop Rally

A magyar élelmiszerek népszerűsítését szolgáló idei Coop Rally a Zwack Unicum Nyrt. dunaharaszti gyárából startolt csütörtökön reggel.

2014.09.11 09:42MTI
MTI/Illyés Tibor

A 9. alkalommal szervezett országjáró autós túra két nap alatt több mint 700 kilométert megtéve jut el Dunaharasztiból Sárvárra, és közben több magyar élelmiszert gyártó cég telephelyét érinti a Dunántúlon.

A résztvevőket Bognár Lajos, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszer-lánc felügyeletért felelős helyettes államtitkára, országos főállatorvos indította útnak csütörtökön.

A túra induló állomását jelentő Zwack Unicum Nyrt. az idén március 31-én zárult üzleti évében 22,15 milliárd forint nettó árbevételt ért el, hasonlót az előző évi 22,26 milliárd forinthoz.

A cég adózott eredménye az előző évi 1,198 milliárd forintról 1,514 milliárd forintra emelkedett a 2013/2014-es üzleti évben. Frank Odzuck, a Zwack Unicum Nyrt. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: a társaság a jelenlegi üzleti évében is az előzőhöz hasonló jó eredményre számít annak ellenére, hogy a magyarországi égetett szeszesitalok piacán már évek óta csökkenő tendencia tapasztalható.

Hozzátette, hogy a piacvezető szerepet csak folyamatos fejlesztésekkel és innovációval lehet megtartani. A vezérigazgató elmondta, a Coop csoport a Zwack kiemelkedően jó üzleti partnerei közé tartozik, a kapcsolat két évtizedes múltra tekint vissza.

A Zwacknak három gyára működik Magyarországon: Budapesten, Dunaharasztiban és Kecskeméten.

MTI/Illyés Tibor


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.