Ukrán válság

A Gazprom állítja: nem szállított kevesebb földgázt Lengyelországba

A lengyel állami olaj- és gázkonszern (PGNiG) előzőleg bejelentette, hogy a Fehéroroszországon és az Ukrajnán át szállított földgáz mennyisége is csökkent.

2014.09.10 17:23MTI

A Gazprom orosz gázipari vállalat azt állította szerdán, hogy nem csökkentette lengyel gázexportját, az energiahordozó mennyisége az előző napokhoz hasonlóan a hét elején is 23 millió köbméter volt.

A lengyel állami olaj- és gázkonszern (PGNiG) előzőleg bejelentette, hogy a Fehéroroszországon és az Ukrajnán át szállított földgáz mennyisége is csökkent, szerződéses kötelezettségeihez képest hétfőn 20, kedden pedig 24 százalékkal szállított kevesebbet a Gazprom.

Ugyanakkor a Gazprom névtelenül nyilatkozó képviselője orosz újságíróknak elismerte, hogy a lengyel megrendelésnél kevesebb gázt szállítottak, amit gyakorlatilag azzal indokolt, hogy fel kell tölteni az orosz gáztározókat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.