Az idén is

Árbevétel-növekedést tervez a Coop Csoport

Korábban a dohányáruk és a cigaretta a Coop üzletek forgalmának mintegy 12 százalékát adta.

2014.09.10 16:55MTI

A múlt évhez hasonlóan, az idén is árbevétel-növekedést tervez a Coop Csoport, a növekedés mértéke 1-2 százalék lehet - közölte a CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatója szerdán Budapesten a IX. Coop Rally sajtótájékoztatóján.

Tóth Géza elmondta: a bevétel-növekedés tavaly csoportszinten és a Coop boltokat tekintve is mintegy 4-5 százalékot tett ki az előző évhez képest. Így a Coop Csoport 2013-ban 550 milliárd forint, míg a Coop boltok hálózata - 2850-3000 üzlet - 335 milliárd forint árbevételt ért el.

A vezérigazgató elmondta, ez jelentős eredmény, mert korábban a dohányáruk és a cigaretta a Coop üzletek forgalmának mintegy 12 százalékát adta.

Az ebből származó árbevétel-kiesést egyrészt több mint 300 új dohánybolt nyitásával, valamint a Profi-Match boltok átvételével, és két új tag üzleteinek csatlakoztatásával sikerült pótolni.

Tóth Géza közölte: a Coop üzletek mintegy 1650 magyarországi településen találhatók meg. A boltok a forgalmukat tekintve a második helyen állnak a magyarországi kiskereskedelmi hálózatok rangsorában, piaci részarányukat tekintve - amely 12-13 százalék - pedig a harmadik helyen.

Csepeli Lajos, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke a Coop Rallyról elmondta, a verseny az élelmiszerterelők, -feldolgozók és -kereskedők ünnepi találkozójává vált. A csütörtökön kezdődő eseményen a versenyzők több Coop-partner munkáját ismerhetik meg.

Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc felügyeletért felelős államtitkára elmondta: a magyar élelmiszeripar megerősítése közös ügy, s a verseny lehetőséget terem a partnerek közötti személyes találkozásra.

Az államtitkár a következő évek fontos feladatának mondta, a magyar élelmiszeripar talpra állítását, versenyképességének növelését. Reményét fejezte ki, hogy a kormány hamarosan elfogadja az élelmiszeripar fejlesztési stratégiáját, ezt követően pedig kiírhatják azokat a pályázatokat, amelyek lehetővé teszik a fejlesztéseket szolgáló forrásokhoz való hozzájutást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.