Infogazdaság

Idén is növekvő bevétellel számol az SAP Hungary

Stabilan nő az SAP Hungary Kft. teljesítménye Magyarországon: a szoftverfejlesztő árbevétele 8 százalékkal 17,5 milliárd forintra emelkedett 2013-ban, idén pedig 5-10 százalék közötti növekedést terveznek.

2014.09.08 12:49MTI

Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója az SAP Forum 2014 konferencián tartott sajtóbeszélgetésen hozzátette: ezzel az üzleti szoftverpiacon piaci részesedését a 2008-as 32 százalékról 40 százalék fölé emelte a cég. A jó eredmény a szoftverértékesítésből adódik. A piac növekedéséhez hozzájárulnak az állami vállalatok egyre jelentősebb informatikai költései is - mondta. A kis- és középvállalati körből mintegy 100 új ügyfelet szereztek tavaly, így mára 1200 magyar kkv használja a szoftvercég vállalatirányítási megoldását.

A cégvezető közlése szerint az első fél évben megkötött néhány nagyobb szerződés, illetve a Központi Ellátási Főigazgatósággal létrejött keretmegállapodás jó alapokat teremt ahhoz, hogy elérjék az idei célkitűzéseket.

Kiemelte, hogy a szoftverkonszern magyarországi leányvállalata folyamatosan bővül: 2014-ben mintegy 100-zal nőtt a létszám, jelenleg csaknem 600 munkatársuk van.

Szólt arról is, hogy megalakult a magyar SAP felhasználók egyesülete, a Hungarian SAP User Group (HUNSUG), és a kormányzattal közösen a digitális esélyegyenlőséget szolgáló informatikai oktatási pályázatot indítanak 6 millió forintos keretösszeggel.

Bódi Gábor, a Miniszterelnökség informatika összkormányzati koordinációjáért felelős helyettes államtitkára a konferenciát megnyitó előadásában elmondta: a Digitális esély 2014 című pályázatra civil szervezetek jelentkezését várják szeptember végéig, a kiírás a Nemzeti Informatikai és Hírközlési Tanács (NIHT) honlapján elérhető.

A magyar kormány augusztus végén elfogadott partnerségi megállapodása szerint közel 7 ezer milliárd forint juthat fejlesztésre 2014-2020 között, ebből 250 milliárd forint informatikai fejlesztésekre. A támogatásokat a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból (GINOP) lehet majd igényelni, fő fejezetei között a tervek szerint versenyképes IKT szektor fejlesztése, vagy a digitális gazdaság fejlődésének előmozdítása lesz - ismertette az NHIT elnöke.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.