Uniós forrásból

Több mint 300 milliós fejlesztés egy mosonmagyaróvári iskolában

Több mint 300 milliós fejlesztés fejeződött be a mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnáziumban. A tankerület tájékoztatása szerint a programot teljes egészében uniós pályázati forrásból finanszírozták.

2014.09.03 08:18MTI
freedigitalphotos.net/anankkml

A tavalyi év elején tizenegy környékbeli oktatási intézménnyel közösen megvalósított projekt során - az épület átépítésével - korszerű, infokommunikációs eszközökkel felszerelt természettudományos labort alakítottak ki a középiskolában, majd megkezdték az oktatók felkészítését az új lehetőségek használatára.

Jelezték: a 2013-14-es tanévben már 330 órát tartottak a partneriskolák a teremben, ez a pályázatban vállalt éves mennyiség kétszerese. Emellett a gimnázium is évi 44 óra itt megtartását vállalta.

Egy tavaly októberi tájékoztatás szerint a fejlesztés célja az volt, hogy térségi szintű természettudományos oktatási hálózatot teremtsenek az intézményben.

Már akkor jelezték: a megvalósításból csak néhány feladat maradt, köztük a pedagógusok képzése a laboratórium használatára, valamint szaktanári segédlet készítése a végezhető kísérletek tételes és kidolgozott leírásával.

Utaltak arra, hogy olyan városban fejlődik ezekkel a beruházásokkal a természettudományos képzés, ahol folytathatják tanulmányaikat a diákok, hiszen Mosonmagyaróváron működik Európa legrégebbi agrártudományi egyetemi képzése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.