Némá!

Jó pénz van az áramban

Azért ne fogja meg - 2 milliárdos profit az ÉMÁSZ-nál.

2014.08.29 20:45MTI
Freedigitalphotos Keerati

Az Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. (Émász) társaságcsoport a nemzetközi számviteli szabványok (IFRS) szerinti konszolidált beszámoló alapján 1,995 milliárd forint adózás utáni eredményt ért el az idei első félévben.

Az Émász a BÉT honlapján pénteken tette közzé idei első féléves, IFRS alapján készített féléves beszámolóját.

Az Émász Nyrt. 2014. első hat hónapjában a magyar számviteli előírások szerint 5,569 milliárd forint adózott nyereséget ért el, amely a magyar előírás szerinti osztalék meghatározás alapját képezi és tartalmazza a kapcsolt vállalkozásoktól kapott 2013. évre vonatkozó osztalékát is (6,6 milliárd forintot).

Tavaly az első félévben az Émász 1,795 milliárd forint konszolidált adózás utáni nyereséget ért el, így az idei első félévi adózott nyereség 11,14 százalékkal haladta meg a tavalyi bázisadatot.

A cégcsoport konszolidált adózás előtti nyeresége az idei első félévben 3,647 milliárd forintot tett ki, ami 10,4 százalékkal volt több a tavalyi első félévi adatnál.

A cégcsoport üzemi eredménye az idei első félévben 2,064 milliárd forintra rúgott, ami 2,37 százalékkal maradt el a tavalyi első féléves üzemi nyereségtől.

Az Émász eredménykimutatása alapján 2014 első hat hónapjában az értékesítés árbevétele 42,271 milliárd forintot ért el, ami 7 százalékos csökkenés a tavalyi első féléves árbevételhez képest.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.