18 új áruház két éven belül

Bővít a Praktiker új tulajdonosa Romániában

A német Praktiker az idén februárban adta el romániai üzletláncát a török tulajdonban levő Search Chemicals-nek, és már akkor bejelentették, hogy a tulajdonosváltás nyomán nem változik a márka arculata és az üzlethálózat tevékenységi köre.

2014.08.29 06:30MTI
freedigitalphotos.net/anankkml

Két éven belül 18 új áruház nyitását tervezi a romániai Praktiker-hálózat új tulajdonosa - írta a retailnet.eu szakportál.

A barkácsáruház-láncnak jelenleg 27 egysége van Romániában, forgalma évi 140 millió euró körüli. A retailnet.eu beszámolója szerint a cég az idei első fél évet 2,7 millió euró működési eredménnyel zárta.

A német Praktiker az idén februárban adta el romániai üzletláncát a török tulajdonban levő Search Chemicals-nek, és már akkor bejelentették, hogy a tulajdonosváltás nyomán nem változik a márka arculata és az üzlethálózat tevékenységi köre.

A Search Chemicalst 2003-ban jegyezték be Romániában, a cég 95 százalékban Ömer Süsli, a Török Üzletemberek Romániai Egyesületének volt elnöke tulajdonában áll.

A Praktiker németországi anyavállalata 2013 szeptemberében jelentett fizetésképtelenséget, majd októberben felszámolási eljárás iránti kérelmet terjesztett elő a Baumarkt Praktiker International GmbH. Utóbbi cég működési körébe tartoznak a külföldi leányvállalatok, köztük a magyarországi Praktiker-lánc is, amely szintén eladás alatt áll.

A 21 áruházat működtető, a tulajdonosváltás alatt is üzemelő Praktiker Építési és Barkácspiacok Magyarország Kft.-re már több cég bejelentette vételi szándékát, köztük az MPF Holding és a KÉSZ-csoport is.

Sajtóhírek szerint a lengyel Praktikert felvásárló, Svájcban bejegyzett Papag AG is a potenciális vevők között van. A magyarországi Praktiker több mint ezer embert foglalkoztat.

A cég a nyilvánosan hozzáférhető adatok szerint tavaly 26,18 milliárd forint árbevételt ért el, vesztesége 2,8 milliárd forint volt, az egy évvel korábbi 27,7 milliárdos árbevétel és 2,5 milliárd forint veszteség után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.