Jó év a 2014-es

Rekord gabonatermése lehet Oroszországnak

Az oroszországi Gabonaunió a 2014-es szezon gabonatermését jelenleg 104 millió tonnára becsüli, ami kedvező időjárás esetén még tovább is emelkedhet.

2014.08.29 03:30MTI
freedigitalphotos.net/anankkml

Akár a Szovjetunió felbomlása óta a legnagyobb gabonatermésre is számíthat az idén Oroszország - írja a Bloomberg hírügynökség online hírportálja.

Az oroszországi Gabonaunió a 2014-es szezon gabonatermését jelenleg 104 millió tonnára becsüli, ami kedvező időjárás esetén még tovább is emelkedhet és meghaladhatja a 2008-as 108,2 millió tonnát, a Szovjetunió 1991 decemberi felbomlása óta a legnagyobb betakarítást.

Arjagyij Zlocsevszkij, a Gabonaunió elnöke nagy esélyt ad annak, hogy az idén sikerül túlteljesíteni a valaha elért második legnagyobb termést, az 1992-es 106,9 millió tonnát, megjegyezve, hogy "akár még a rekordot is meg tudjuk dönteni".

A magasabb termés tovább növelheti Oroszországnak a július elsején kezdődött idei szezonra vonatkozóan jelenleg legkevesebb 30 millió tonnára becsült gabonaexportját, ami szintén rekordot dönthet. Oroszországban tavaly 92,4 millió tonna gabonát arattak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.