BÉT

Tartani tudta az elmúlt napok nyereségeit a magyar piac

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 16,21 pontos, 0,09 százalékos emelkedéssel, 18 023,45 ponton zárt szerdán.

2014.08.27 18:31MTI

A részvénypiac forgalma 4,3 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

Német Sándor, a Buda-Cash Brókerház kereskedelmi igazgató-helyettese elmondta: a magyar piac tartani tudta az elmúlt napok nyereségeit. Külföldön is jó a hangulat, az amerikai tőzsdék csúcsközelben vannak. A piac az ukrajnai fejleményeket várja Vlagyimir Putyin orosz és Petro Porosenko ukrán elnök találkozója után - tette hozzá.

Petro Porosenko ukrán államfő közlése szerint a kedd esti minszki találkozó résztvevői elfogadták az általa előterjesztett béketervet a kelet-ukrajnai konfliktus megoldására, és tervet készítenek arra, hogy a lehető leghamarabb tűzszünet legyen.

Putyin a sajtó képviselőinek azt mondta, Porosenkóval egyetértettek abban, hogy azonnal véget kell vetni a vérontásnak, és el kell kezdeni a konfliktus politikai megoldását. Hozzátette azonban, hogy a tűzszünet megvalósításáról nem tárgyalt az ukrán elnökkel, mert - mint állította - Oroszország nem része a konfliktusnak. A tűzszünetről szerinte Ukrajnának kell megállapodnia a szakadárokkal.

A Mol ára 80 forinttal, 0,66 százalékkal 12 000 forintra csökkent, 528,8 millió forintos forgalomban.

Az OTP 41 forinttal, 0,99 százalékkal 4199 forintra erősödött, forgalma 2,0 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,54 százalékkal 374 forintra nőtt, forgalma 212,3 millió forint volt.

A Richter árfolyama 21 forinttal, 0,54 százalékkal 3894 forintra esett, forgalma 1,5 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 1505,73 ponton zárt szerdán, ez 2,54 pontos, 0,17 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.