"Fogadtuk hívását"

Több mint hárommilliárd forintból bővíti szolgáltató központját a Citi

Magyarországon ma 91 szolgáltató központ működik, amelyek összesen 34 ezer munkahelyet tartanak fenn.

2014.08.28 04:22MTI

Több mint hárommilliárd forintos beruházással 250 új munkahelyet teremt a Budapest Citi Szolgáltató Központ, amelyhez a magyar kormány 250 millió forintos támogatást nyújt - jelentette be szerdán sajtótájékoztatón Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Kiemelte: a Magyarországra települő szolgáltató központok újabb lendületet adnak a magyar gazdaságnak. A kormány célja, hogy minél több magas hozzáadott értékű, innovációs, kutatási és szolgáltatási kapacitást vonzzon Magyarországra - tette hozzá.

Szijjártó Péter elmondta: Magyarországon ma 91 szolgáltató központ működik, amelyek összesen 34 ezer munkahelyet tartanak fenn. Megjegyezte: az a trend, hogy Magyarország a szolgáltató központok központjává kezd válni. A folyamatban lévő projektekből kiindulva a jövőben akár 5000 új munkahelyet is létrehozhatnak a szolgáltató központok - tette hozzá.

Az államtitkár ismertette: a szolgáltató központok munkaerő utánpótlását biztosítja, hogy a Citi oktatási programot kötött a Budapesti Corvinus Egyetemmel, amelyet a Budapesti Műszaki Egyetemmel és az Eötvös Lóránd Tudományegyetemmel is ki kíván bővíteni.

Az oktatási program keretében olyan hiánypótló képzéseket indítanak, amelyek kifejezetten a szolgáltató központokban alkalmazható munkavállalók képzésére fókuszálnak, segítve az egész szektor további növekedését.

A kormány ezért döntött úgy, hogy 250 millió forint vissza nem térítendő pénzügyi támogatást nyújt a Citi Budapest Szolgáltató Központ bővítéséhez - mondta az államtitkár.

Szólt arról is, hogy az amerikai-magyar gazdasági kapcsolatok töretlen fejlődést mutatnak. Tavaly a kétoldalú kereskedelmi forgalom 25 százalékkal nőtt, az idén az első öt hónapban az Egyesült Államokba irányuló magyar export pedig mintegy 37 százalékkal bővült.

Aftab Ahmed, a Citi Magyarország vezérigazgatója elmondta, hogy nagyra értékelik a magyar kormány támogatását a szolgáltató központ bővítéséhez, és hangsúlyozta, hogy a Magyarországon elérhető magasan képzett és elkötelezett szakemberbázisra építve kívánják bővíteni szolgáltatási tevékenységüket.

A vezérigazgató emlékeztetett: az amerikai Citi bank 1985-ben jött Magyarországra, ahol az első leányvállalatát alapította meg Kelet-Közép Európában. Ma már mintegy 2000 munkavállalót foglalkoztat a bank és a szolgáltató központ együtt Magyarországon -tette hozzá.

Ágostonné Előd Beáta, a Budapest Citi Szolgáltató Központ vezetője elmondta: a beruházással az információtechnológiai, biztonsági, mérnök-fejlesztési, valamint pénzügyi elemzési területeken bővítik a szolgáltatási tevékenységet.

Emlékeztetett: a szolgáltató központot 2005-ben hozták létre, akkor 49 alkalmazottat foglalkoztatott. A mostani bővítéssel több mint 1200-ra nő a munkavállalók száma.

Kiemelte: a magasan képzett, számítástechnikában járatos, idegen nyelven jól beszélő dolgozók az információbiztonság, a pénzügyek, üzleti adminisztráció számos területén nyújtanak szolgáltatást Európa, Közel-Kelet és Afrika országaiban és a Citi közel 30 ezer munkavállalójának a régióban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.