Orosz embargó

Az orosz Magnit egyelőre nem nyit központot Magyarországon

Oroszország legnagyobb kiskereskedelmi üzletlánca, a Magnit egyelőre jegeli azt a tervet, hogy logisztikai központot nyit Magyarországon.

2014.08.28 03:30MTI

Az 1rre.ru orosz ingatlanpiaci elemzésekkel foglalkozó hírportál közlése szerint a Magnit döntésében elsősorban az játszott szerepet, hogy Oroszország augusztus 7-én teljes embargót vezetett be a marhahús, a sertéshús, a gyümölcs- és zöldségtermékekre, baromfi, hal, sajt, tej, tejtermék behozatalára egyebek között az Európai Unióból. Ez a döntés pedig azzal járt, hogy érezhetően visszaesett az Európából származó termékek orosz importja.

A Magnit pénzügyi igazgatója azt mondta, hogy amint kedvező változásokra kerül sor, a cég azonnal lép, hiszen a magyarországi logisztikai központ megnyitásához már minden készen állt.



A Magnit Záhony határában tervezte létrehozni az ezer kamionnak is otthont adó logisztikai központját.

A moszkvai és a londoni tőzsdén is jegyzett Magnit 8733 üzlettel rendelkezik Oroszországban. A cég második negyedévi adózott eredménye mintegy 356 millió dollár volt, 32 százalékkal nagyobb az egy évvel korábbinál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.