Rögtön jövök

Kedvezményesen ad bérbe üzlethelyiségeket a XVIII. és a XXI. kerület önkormányzat

A Rögtön jövök című pályázat lényege, hogy a rendezetlen portálokkal most csupán városképet rontó helyiségek újra funkcionálisan működjenek.

2014.08.27 13:59MTI

Az üres üzletek kirakatainak esztétikai rendezésére és innovatív kedvezményes hasznosítására pályázatot írt ki a Pestszentlőrinc-Pestszentimre és Csepel önkormányzata - közölte a közreműködő Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK).

A közlemény szerint a kedvezményes konstrukció keretében az üzletek felújítási és használati költségeit, valamint a végezni kívánt tevékenység gyakorlásához szükséges ráfordítást beszámítják a bérleti díjba. A nyertes vállalkozások az elvégzett felújítások költségét 3-5 éves időtartamra kötött szerződés keretében lakhatják le.

A Rögtön jövök című pályázat lényege, hogy a rendezetlen portálokkal most csupán városképet rontó helyiségek újra funkcionálisan működjenek - írja a közlemény.

A kerületi önkormányzatok tulajdonában lévő utcai vagy udvari bejáratú, földszinti, üresen álló, de hasznosítható helyiségekre 2014. szeptember 15-ig mikro- kis- és középvállalkozások egyaránt pályázhatnak. A jelentkezésnek nem feltétele, hogy a cég székhelye az adott kerületekben legyen.

A további részleteket tartalmazó pályázati kiírás megtalálható az önkormányzatok, a BVK és a program hivatalos honlapján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.