7,1 milliárd forinttal

4-es metró: a Swietelsky nyerte a kelenföldi kapcsolódó beruházások tenderét

Az eredetileg becsült nettó 8,1 milliárd forint helyett nettó 7,1 milliárd forinttal a Swietelsky Magyarország Kft. nyerte a 4-es metró kelenföldi kapcsolódó beruházásaira kiírt nyílt közbeszerzést.

2014.08.25 15:47MTI
freedigitalphotos.net/samurai

Az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. A Budapesti Közlekedési Zrt. által kiírt tender a Kelenföldi pályaudvar környékének rendezését jelenti, a pályaudvar nyugati kijáratát, valamint az M1-M7 autópálya bevezető szakaszán egy módosított csomópontot foglal magában.

A 4-es metró megvalósítása az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, a Közlekedés Operatív Programban (KÖZOP) kiemelt prioritást élvez.

A projekt a "Városi és elővárosi közösségi közlekedés fejlesztése" című fejezet része. A főváros 2008. májusában nyújtott be támogatási kérelmet a Kohéziós Alaphoz. Az Európai Bizottság 2009. szeptemberében hozott határozatot a projekt - Budapest Kelenföld – Budapest Keleti pályaudvar közti - első szakaszának támogatásáról.

A Swietelsky legolcsóbb ajánlattevőként nyerte meg a tendert. Ajánlatot tett még az SCC Kelenföld 2014 Konzorcium. Ennek vezetője a Magyar Bau Holding Zrt., tagjai pedig a Colas Alterra Zrt., továbbá a Colas Út Zrt.

Az M1-M7 Konzorcium vezetője a Hídépítő Zrt., tagjai pedig az A-Híd Építő Zrt., továbbá a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. Ajánlatot tett a DSD Konzorcium is, amelynek vezetője a Dömper Kft., tagjai pedig a Subterra-Raab Kft. és a Pannon-Doprastav Kft.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.