Ukrán válság

A magyar-orosz vegyesvállalatokra is vonatkozik az importtilalom

Nincsenek kivételezett helyzetben a Magyarországon működő magyar-orosz vegyesvállalatok sem az embargó szempontjából a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint.

2014.08.25 12:54MTI

A tárca tájékoztatása szerint az embargót elrendelő orosz miniszterelnöki utasítás a korlátozás feltételének az adott áru - mezőgazdasági termék, nyersanyag és élelmiszer - származási országát, nem pedig az adott vállalat tulajdonosi hátterét szabja meg.

A bevezetett korlátozás számos céget érint Magyarországon, azonban augusztus 20-án több terméket töröltek az embargós listáról, így a potenciális kiesések mérsékeltebbek lehetnek. Moszkva felmentést adott a burgonya és hagyma vetőmagok, a hibrid csemegekukorica és zöldborsó, a laktózmentes tejtermékek, bizonyos vitaminok és íz adalékanyagok, továbbá protein koncentrátumok importjára.

Oroszország augusztus 7-étől rendelt el behozatali tilalmat az ellene szankciókat alkalmazó országok – az Egyesült Államok, az európai uniós tagállamok, Kanada, Ausztrália és Norvégia – ellen. A tilalmi listán marhahús, sertéshús, zöldségek, gyümölcsök, baromfihús, sajtok és más tejtermékek szerepelnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.