BÉT

A forgalom csökkent, de emelkedett a BUX

Csökkenő forgalom mellett emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe az elmúlt héten, a vezető részvények szintén erősödtek.

2014.08.24 14:30MTI

A BUX egy hét alatt 1,69 százalékkal 296,43 ponttal emelkedett, pénteken záráskor 17 802,52 ponton állt. A heti forgalom 24,57 milliárd forint volt, míg az előző héten 34,3 milliárd forint értékben kereskedtek a részvénypiacon.

Hétfőn a BUX közel 165 pontot emelkedett, amely elsősorban az OTP-nek és a Mol-nak volt köszönhető. A kedvező nemzetközi hangulatban világszerte korrigálni tudtak a piacok, és a budapesti börze is emelkedett.

Kedden tovább folytatódott a kedvező befektetői hangulat, de a BÉT-en a nap végére "visszakanyarodott a részvényindex", így csak enyhe volt az emelkedés. A kereskedés végére a Mol árfolyama 200 forinttal csökkent, ez rontotta le a BÉT teljesítményét.

Csütörtökön a BUX a kedvező nemzetközi hangulat hatására esősödött csaknem 250 pontot, több mint 1 százalékot. A szakértők úgy vélték ez a tendencia pénteken is folytatódhat

Pénteken a budapesti börzén az árak - a csütörtökihez hasonlóan - szintén a nemzetközi tendenciák szerint mozogtak. Csak éppen lefelé és nem felfelé, ahogyan az előző nap. Pénteki kereskedés vesztese a BÉT-en az OTP volt. A magyar bankpapír több, mint 3 százalékot veszített értékéből.

A vezető részvények közül az OTP a múlt héten 71 forintot, 1,79 százalékot erősödött, 4028 forintot ért pénteken záráskor.

A Mol 175 forintos, 1,49 százalékos erősödéssel 11 900 forinton zárta a hetet.

A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 1,63 százalékkal 375 forintra emelkedett.

A Richter-papírok értéke 85 forinttal, 2,20 százalékkal 3940 forintra erősödött.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX egy hét alatt 5,42 ponttal, 0,36 százalékkal emelkedett, 1507,76 ponton zárt pénteken.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.