Hazánkat is érintheti az akció

Vadászfegyvereket hív vissza a Remington

Jelentős volumenű nemzetközi termék-visszahívási akciót indított az amerikai Remington Arms Company, LLC lőfegyvergyártó vállalat. Az akció a Magyarországon forgalomba hozott Remington vadászfegyvereket is érintheti.

2014.08.22 17:31MTI
freedigitalphotos.net/anankkml

A cég közleménye szerint a 2006. május 1. és 2014. április 9. között gyártott, X-Mark Pro elsütőszerkezetű (NEM recézett felületű elsütőbillentyűvel szerelt) Model 700 és Model Seven forgó-tolózáras ismétlő vadász- és sportpuskák esetében túl sok ragasztóanyagot használtak gyártáskor, melynek túlfolyása előidézhet olyan helyzetet, melyben a puska magától elsülhet, az elsütőbillentyű (ravasz) meghúzása nélkül is.

A Remington arra kéri a vadászfegyver tulajdonosokat, hogy a http://xmprecall.remington.com weboldalon a gyári szám alapján győződjenek meg róla, hogy fegyverük a visszahívási akció hatálya alá esik-e vagy sem.

A Remington nyomatékosan arra kéri a visszahívási akcióban érintett fegyverek tulajdonosait, hogy a véletlen elsülés veszélye miatt az elsütőszerkezet cseréjéig tartózkodjanak a fegyver használatától.

A cserét a Remington nemzetközi disztribútorai közvetítésével fogják megfelelően kvalifikált fegyverjavító műhelyek ingyenesen elvégezni. Az akció megszervezése folyamatban van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.