BÉT

Szerintük emelkedés várható a tőzsdén

A pozitív nemzetközi hangulat hatására emelkedésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) pénteken az MTI által megkérdezett elemzők.

2014.08.22 08:52MTI

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője elmondta: az európai piac bizakodó Angela Merkel német kancellár és Petrov Porosenko ukrán elnök szombaton esedékes találkozóját illetően, így a magyar tőzsdén is emelkedés várható.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője szintén emelkedésre számít pénteken a magyar tőzsdén a nemzetközi pozitív hangulatnak köszönhetően, azonban a szakértő szerint a magyar részvénypiac igen drága.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 248,42 pontos, 1,40 százalékos emelkedéssel, 17 963,98 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 9,0 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest. A Mol 185 forinttal, 1,58 százalékkal 11 885 forintra erősödött, 742,6 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 73 forinttal, 1,79 százalékkal 4160 forintra nőtt, forgalmuk 4,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 1,08 százalékkal 375 forintra emelkedett, forgalma 639,7 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 41 forinttal, 1,05 százalékkal 3931 forintra növelte értékét, a részvények forgalma 2,6 milliárd forintot ért el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.