Drága szerelem ez az osztrákoknak

Nem kizárt, hogy kivonul a Raiffeisen Magyarországról

Veszteséggel zárt a Raiffeisen Bank Magyarországon, és a bank vezérigazgatója nem zárta ki a pénzintézet Magyarországról való kivonulását sem.

2014.08.21 17:35MTI
Forrás: Wikipedia

Karl Sevelda, a Raiffeisen Bank International (RBI) vezérigazgatója elmondta: a banknak nincs pontos terve az ukrajnai és magyarországi leányvállalatok eladására, de folyamatosan vizsgálják mindkét piacot. Nem tudják kizárni a kivonulást sem - tette hozzá.

Magyarországon a Raiffeisen Bank az elmúlt években 600 és 700 millió euró közötti veszteséget könyvelhetett el. A munkaerő-leépítések sorában Ukrajnát, ahol 959 Raiffeisen alkalmazottat bocsájtottak el, Magyarország követi, ahol 311 dolgozóval kevesebbet foglalkoztatnak idén.

Eközben a bank szigorított kelet-európai piacának költségtakarékossági lépésein, amivel jelen állás szerint 600 millió eurót kívánnak megtakarítani 2016-ig. A következő három év célkitűzésében az szerepel, hogy a költségeket a 2012-es eredmények alá csökkentsék. Az üzleti modellünk sérthetetlen - mondta a vezérigazgató és összességében pozitívnak értékelte a Raiffeisen keleti piacokra való terjeszkedését.

A Raiffeisen Bank második negyedéves csütörtökön közölt adózott eredménye a várakozásokat felülmúlva 183 millió eurót tett ki (57,4 milliárd forint) a június végéig tartó három hónapban, az előző negyedéves 161 millió euró és a tavaly ugyanebben az időszakban elkönyvelt 120 millió euró után. Elemzők 123 millió eurós profitot vártak az idei második negyedévre. Az eredmények közzététele után 6,2 százalékkal megnőtt a Raiffeisen Bank részvényeinek árfolyama a bécsi tőzsdén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.