Rezsicsökkentés

5,7 százalékkal kevesebb a villanyszámlán

A múlt év őszihez képest 5,7 százalékkal kevesebb összeg szerepelhet szeptembertől a villanyszámlán - a rezsicsökkentésről februárban hozott törvénynek ez az előírása szeptember 1-jén lép hatályba.

2014.08.21 12:10MTI

A jogszabály úgy fogalmaz, hogy a szolgáltató által a lakosságnak kibocsátott számlában - az augusztus 31-ét követő időszakban igénybe vett villamos energiáért - fizetendő összeg nem haladhatja meg a 2013. november 1-jén alkalmazott díjak 94,3 százalékát.

Ennek a feltétele azonban az, hogy a fogyasztás - azonos árszabás mellett - azonos energia mennyiségre és azonos számú hónapra vonatkozzon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.