Több mint 1400 négyzetméteren

Új üzemcsarnokot épített a Polyter-Mix Körösladányban

Több mint 1400 négyzetméteres üzemcsarnokot épített a Polyter-Mix Műanyag Újrahasznosító és Feldolgozó társaság Körösladányban.

2014.08.20 08:07MTI
freedigitalphotos.net/KROMKRATHOG

A hátrányos helyzetű kistérségben működő vállalkozás komplex telephely fejlesztési programja az Új Széchényi Terv keretéből 70 százalékos támogatásban részesült.

A Polyter-Mix MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a kivitelezési munkák befejeződtek, a műszaki átadás májusban megtörtént, a használatbavételi engedély jogerőre emelkedett.

A telephely-fejlesztési program költsége meghaladja a 131 millió forintot, az EU a beruházáshoz 92 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott az Új Széchényi terv Regionális Operatív Program (ROP) kis- és közepes vállalkozások versenyképességét segítő pénzügyi keretéből. A Körösladány gazdasági szempontból a leghátrányosabb helyzetű (LHH) magyarországi kistérségek közül a szeghalmiban található.

A kormány a térségeket szabad vállalkozási zónákba sorolta, ahol a fejlesztési programokkal pályázó vállalkozások a beruházási költségek hetven százalékára nyerhetnek EU támogatást.

A szabad vállalkozási zónában működő Polyter-Mix a többlet kedvezményeknek köszönhetően több, egymásra épülő, kisebb összegű fejlesztési programot valósított meg 2010 és 2014 között. A most záruló telephely-fejlesztési program nem az első a Polyter-Mix EU támogatással megvalósuló beruházásai közül.

A társaság 2010 óta a Regionális Operatív Program keretéből elnyert támogatásból három telephely-fejlesztési programot valósított meg, a beruházások összes költsége 428 millió forint volt, az elnyert brüsszeli támogatás összege 241 millió forint.

A hulladékfeldolgozás és újrahasznosítás a kormányzat által is felismert fejlesztési célterület, pozitív ökológiai hatásai mellett az iparág egyre több embernek ad munkát. A Polyter-Mix Körösladány egyik jelentős foglalkoztatója, a dolgozók száma 33, többségük helyi lakos.

A társaság árbevétele évről évre emelkedik, 2009-ben 101 millió forint volt, 2013-ban 312 millió forintra bővült - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.