Mi száll az égen? Mistral a végen!

Francia rakéták védik majd a magyar légteret

A Mistral légvédelmi rakétarendszer 2016 és 2018 közötti képességnövelő bővítéséről kötött szerződést a Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatala az MBDA France képviselőivel kedden Budapesten.

2014.08.19 14:05MTI
Forrás: Wikipedia

A dokumentumot Didier Philippe, a gyártó MBDA France első alelnöke és Balla Tibor ezredes, a HM Védelemgazdasági Hivatal főigazgató-helyettese írta alá a tárca épületében.

A HM olyan többéves ütemezett konstrukciót dolgozott ki, amely biztosítja a honvédelmi költségvetésből a forrásokat, a Magyar Honvédség földközeli védelmi képességének hosszú távú megtartását és fejlesztését, továbbá a NATO részére felajánlott erők képességeinek növelését. Ezzel szövetségesi kötelezettségeinknek magasabb szinten tudunk eleget tenni - olvasható az eseményen kiosztott sajtóanyagban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.