2014 ősz

Újra lesz (használt)Lakásvásár - már nincs "új" a Nap alatt...

Október 11-én és 12-én, várhatóan 80-100 kiállító cég részvételével újra lesz Lakásvásár a budapesti Syma Rendezvény és Kongresszusi Központban.

2014.08.18 15:05MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/artur84

A válság előtti években 200 cég vett részt a Lakásvásárokon, de akkor még sok volt az eladásra kínált új lakás. Most inkább csak használt és újszerű lakásokat fognak kínálni - mondta Borsi László, a Lakásvásár Média Csoport elnöke.

Az eladásra szánt használt lakások száma több tízezer lesz, amelyeket helyben le is lehet foglalózni. A kereslet már abból is valószínűsíthető, hogy a tavalyi egész évben eladott 84 ezer lakással szemben az idei első félévben már 54 ezer lakás cserélt gazdát - érvelt Borsi László. A látogatók száma várhatóan 8-10 ezer lesz, a csúcsidőben meghaladta a 15 ezret.

A néhány ezer darab újszerű lakás azokat az otthonokat fedi, amelyeket akár több mint öt éve adtak át, de eddig nem sikerült eladni azokat.

Idén is jelen lesznek a vásáron a biztosítók és a bankok is. Ez utóbbiak különösen nagy érdeklődést mutatnak, mivel nem csak a hitelkihelyezés a céljuk, hanem a nem fizető adósoktól visszavett lakásokat is szeretnék értékesíteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.