Állami vállalat

Megint leépített a Posta

Kevesebben dolgoznak mint egy éve...

2014.07.31 07:10MTI

Már alig 31 ezren dolgoznak a Magyar Postánál, pedig négy éve még a 34 ezret is meghaladta a foglalkoztatottak létszáma - írta csütörtöki számában a Világgazdaság.

A lap az állami vállalat második negyedéves kimutatására hivatkozva azt közölte: mintegy négyszáz embernek szűnhetett meg a munkaviszonya, mivel az első negyedévben még 31 701-en dolgoztak a Magyar Postánál, a második negyedévben pedig 31 322 volt a foglalkoztatottak száma. Ők összesen 18,1 milliárd forintot kerestek.

Tavaly év végén még 32 147-en mondhatták magukat postai dolgozónak és 16,8 milliárd forintot kerestek. Vagyis leépített és bért emelt a vállalat - írta a lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.