Előzetes

A munkaerőpiac április-júniusi adatait közli a KSH

Az idén március-májusban 4 millió 105 ezer volt a foglalkoztatottak száma, 195 ezerrel több, mint egy évvel korábban.

2014.07.30 08:28MTI

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ma teszi közzé az április-júniusi foglalkoztatottsági és munkanélküliségi adatokat.

Az idén március-májusban 4 millió 105 ezer volt a foglalkoztatottak száma, 195 ezerrel több, mint egy évvel korábban. A létszám 5,0 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakában mért értéket.

A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 61,4 százalékra emelkedett, 3,5 százalékponttal volt magasabb, mint a múlt év azonos időszakában.

Március-májusban az egy évvel korábbinál 104 ezerrel kevesebb, 357 ezer volt a munkanélküliek száma, a munkanélküliségi ráta 2,5 százalékponttal 8,0 százalékra csökkent.

Tavaly április-júniusban 10,3 százalék volt a munkanélküliségi ráta, a munkanélküliek száma 449 ezer volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.