Devizapiac

Minimális forintgyengülés szerda reggelre

Minimálisan gyengült a forint árfolyama kedd estéről szerda reggelre a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

2014.07.30 07:52MTI

Az euró árfolyama kedd este hétkor 310,82 forint volt, szerda reggel hétkor 310,91 forint.

A dollár jegyzése 231,75 forintról 231,83 forintra, a svájci franké 255,54 forintról 255,64 forintra, a japán jené 2,2698 forintról 2,2708 forintra nőtt.

Az eurót szerda reggel 1,3409 dolláron jegyezték, az euró szerdán 0,01 százalékot gyengült a dollárral szemben.

Gyengüléssel nyithatnak az európai piacok

Csökkenhetnek szerdán nyitáskor a fontosabb nyugat-európai indexek. Az IG piackutató elemzői szerint a londoni FTSE-100 index 2 ponttal, a frankfurti DAX-30 index 18 ponttal, a párizsi CAC-40 index 9 ponttal csökkenhet nyitáskor.

Szerdán kezdetben biztosan óvatosak lesznek a befektetők, ameddig ki nem derül, hogyan hat a részvényárfolyamokra, hogy szigorodnak az orosz-ukrán konfliktus miatt Oroszország ellen bevezetett gazdasági szankciók.

Bennfentes források szerint kedden előzetes megállapodás született az Európai Unió tagállamainak nagykövetei között az Oroszországgal szemben bevezetendő széles körű gazdasági szankciókról, miközben Washingtonban az orosz energetikai, hadiipari és pénzügyi szektort érintő újabb amerikai korlátozásokat jelentett be Barack Obama elnök.

Philip Shaw az Investec Bank vezető közgazdásza szerint az orosz gazdaságot sújtó európai ás amerikai lépések önmagukban nem számítanak újdonságnak, de ezen a ponton a befektetőket már aggasztja a nyugati országok és Oroszország közti vita egyszerű fokozódása is.

Délután komolyabban befolyásolhatják az európai piacokat a német és amerikai makrogazdasági adatok. A nap legfontosabb gazdasági eseménye azonban a nyugat-európai tőzsdezárás után lesz, estére az Egyesült Államokban befejeződik a jegybank szerepét betöltő Federal Reserve nyíltpiaci bizottságának (FOMC) kétnapos ülése.

Kedden a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 index 0,29 százalékos javulással 6807,75 ponton zárt, a frankfurti DAX-30 index 0,58 százalékos többlettel 9653,63 ponton végzett, Párizsban a CAC-40 index 0,48 százalékkal 4365,58 pontra erősödött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.