Ukrán válság

Parragh: súlyos következményei lehetnek az Oroszország elleni szankcióknak

Parragh László szerint súlyos következményei lehetnek az Oroszország elleni európai uniós szankcióknak.

2014.07.29 21:10MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/Idea go

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke az M1 kedd esti Híradójában úgy vélte, nem véletlen, hogy a gazdasági szereplők többsége ellenzi a szankciókat. Parragh László szerint naivság azt hinni, hogy miközben az orosz gazdaság sérül, az európai nem, hiszen a két gazdaság egymásra utalt.

A kamara elnöke hangsúlyozta azt is: nem mindegy, hogy ki fizeti a szankciók hatásának költségeit, kit sújtanak legjobban a károk, és figyelmeztetett Magyarország kitettségére is.

Diplomáciai források szerint előzetes megállapodás született kedden az Európai Unió tagállamainak nagykövetei között az Oroszországgal szemben bevezetendő széles körű gazdasági szankciókról. Az Európai Unió külügyminiszterei a múlt héten határoztak arról, hogy elő kell készíteni olyan büntetőintézkedéseket, amelyekkel korlátozható Oroszország hozzáférése a tőkepiacokhoz, a védelmi szektor termékeihez, valamint az úgynevezett kettős felhasználású termékekhez, amelyeket katonai, rendészeti és polgári célokra is lehet használni, továbbá az úgynevezett érzékeny termékekhez, beleértve az energiaszektorban használatos technológiákat is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.