Eurostat

Továbbra sem nőnek a beruházások Európában

Tovább várat magára a beruházások fellendülése az eurózónában és az Európai Unió egészében egyaránt.

2014.07.29 13:35MTI
Forrás: Wikipedia

A beruházási ráta az euróövezetben 19,3 százalék, az EU 28 tagállamának átlagában 19,5 százalék volt 2014 I. negyedévében. Mindkét országcsoportban 19,0 és 19,5 százalék között alakult a mutató az elmúlt négy negyedévben, jócskán elmaradva a válság előtti, 23 százalék körüli értékektől.

Magyarországon a beruházási ráta kissé elmarad az európai átlagtól, de a 2013. évi 18 százalékról idén 19 százalékra emelkedik a GKI Gazdaságkutató prognózisa szerint.

A JP Morgan globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni befektetési részlegének felzárkózó piacokkal foglalkozó elemzői április elején az új magyar kormány előtt álló két fő feladat egyikeként említették a beruházási ráta fellendítését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.