Világgazdaság

Varga Mihály nem tart bankcsődöktől

A bankadót akkor lehet átgondolni, ha lesznek plusz források a gazdaság növekedéséből.

2014.07.28 08:11MTI

A devizahiteles mentőcsomag miatt nem kerül veszélybe a magyar bankrendszer, és a pénzintézeteknek eszük ágában sincs kivonulni az országból - mondta a Világgazdaságnak adott, hétfőn megjelent interjújában Varga Mihály.

A nemzetgazdasági miniszter kiemelte, ha kell, akkor az anyabankoktól kapnak forrást, vagy saját kereteiken belül rendezik a számlát a bankok. Szerinte a bankadót akkor lehet átgondolni, ha lesznek plusz források a gazdaság növekedéséből.

Arról is beszélt, hogy nem az Európai Bizottság kérésére döntöttek a 110 milliárd forintos költségvetési tartalékolásról, hanem azért volt szükség a nemrég bejelentett intézkedésekre, mert "a tervezett szint szélén, három százalék körül lesz a deficit". A zárolást év végén akár fel is oldhatják - vélte a tárcavezető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.