Új néven fut

Nemzeti Befektetési Ügynökség lett a HITA

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) szombattól Nemzeti Befektetési Ügynökség néven működik tovább.

2014.07.25 16:50MTI
freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Az erről szóló kormányrendelet a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg. A HITA által ellátott azon feladatokat, amelyek nem szerepelnek a Nemzeti Befektetési Ügynökség feladatai között, az MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. viszi tovább.

Az ügynökség a külgazdasági ügyekért felelős miniszter irányítása alatt álló központi hivatal. A 15 pontba foglalt hatásköréből kiemelendő az, hogy javaslatot tesz a befektetés-ösztönzés rövid, közép- és hosszú távú céljainak kialakítására, a célok elérését biztosító gazdasági, szabályozási, intézményi és egyéb feltételrendszer kialakításának lehetséges irányaira.

Továbbá részt vesz a külgazdasági politikai koncepció és a külgazdasági stratégia végrehajtásában. Feladata még a kiemelt beruházási projektek támogatásával kapcsolatos kormányzati döntések előkészítése, és a külföldi befektetőkkel való kapcsolattartás is.

Az ügynökség a befektetés-ösztönzési tevékenysége körében információkat nyújt a külföldiek számára a hazai befektetési, jogi, adózási és pénzügyi környezetről; egyablakos rendszert működtet, amely segíti a külföldiek tájékozódását a befektetési lehetőségekről, továbbá koordinálja a barna- és zöldmezős, valamint a vegyesvállalati befektetések előkészítését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.